header image
Home arrow Articole Presa arrow Adevarul: Fondul Proprietatea se pregateste sa dea bani in loc de actiuni
Adevarul: Fondul Proprietatea se pregateste sa dea bani in loc de actiuni Listare E-mail
Scris de Administrator   
Friday, 12 January 2007
ImageMinistrul economiei si comertului, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, ca persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite in numerar. Despagubirea se va face in limita unui plafon, probabil de 200 000 euro, daca fostii proprietari opteaza pentru aceasta varianta in loc sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea. "Guvernul intentioneaza sa promoveze o ordonanta de urgenta in acest sens, la inceputul lunii februarie, intrucat Fondul Proprietatea este un obiectiv prioritar al Executivului, iar functionarea sa este in mare intarziere. Trebuie sa gasim o forumula prin care, pana la o anumita suma, daca persoana respectiva opteaza pentru cash. Probabil ca va fi 200.000 de euro", a spus Vosganian, care a fost si presedinte al Comisiei de buget-finante din Senat.

Fostii proprietari nu cred in promisiunea guvernului

"Deocamdata, din 825.000 de notificari privind drepturile proprietatii, jumatate nici macar nu au fost analizate, asa ca e greu de crezut ca se va aplica vreodata ordonanta despre care vorbesc autoritatile. Probabil ca normativul are o tinta fixa si banii vor fi dati unor baieti destepti si cu noroc in viata", ne-a declarat Adrian Stefan Iurascu, presedintele Forumului Civic Romanesc. El crede ca aceste promisiuni sunt "baloane de sapun", iar Fondul proprietatea "a cheltuit cu eficienta zero bani publici in suma de 1.5 milioane de euro".
Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa printr-o oferta publica, in cadrul careia Ministerul Finantelor Publice va scoate la vanzare un pachet de 10-20% din titluri, apre sfarsitul acestui an, a declarat presedintele Fondului, Alexandru Paunescu. "Din vanzarea actiunilor detinute de Ministerul Finantelor Publice se vor obtine sumele necesare pentru despagubirea celor care solicita numerar, in limita a 150 000 - 200 000 de euro", a explicat oficialul (Dan Straut)

12 ianurie 2007
www.adevarul.ro

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Friday, 19 January 2007 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 103 vizitatori online