header image
Home arrow Comunicate Presa arrow Conferinta de presa, 15.05.2007: Proprietarii cer desfiintarea ANRP!!!
Conferinta de presa, 15.05.2007: Proprietarii cer desfiintarea ANRP!!! Listare E-mail
Scris de Administrator   
Monday, 14 May 2007

Marţi 15.05.2007, ora 10.00 , a avut loc la sediul Forumului Civic Românesc din Bd. Mărăşti nr. 61, Conferinţa de Presă cu urmatoarele subiecte :

1. Stadiul real al retrocedărilor din România.
2. Fondul PROPRIETATEA o mare cacealma !!!
3. Cazuri incredibile de încălcare a proprietăţii.
4. CNSAS –ul ascunde dosarele BOR !!
5. Ministrul Chiuariu trebuie demis .
6. Referendumul din 19.05.2007.

1. Stadiul real al retrocedărilor din România.

Până în prezent, din cele 820 000 notificări existente pe legile proprietăţii, au fost soluţionate, în sensul restituirii proprietăţilor confiscate, mai puţin de 20%. O bună parte din notificări au fost invalidate de comisiile alcătuite în proporţie de 90% din persoane care au făcut parte din comisiile funciare de pe vremea psd-ului. Comisiile abilitate să rezolve notificările depuse încă din anul 2001 pe Legea 10, au soluţionat, în intervalul 2005-2007, mai puţin de 10% din acestea. Retrocedarea terenurilor forestiere a fost făcută doar pentru “băieţii deştepţi”, proprietarii care au revendicat suprafeţe mici neavând niciun fel de şansă în faţa membrilor “noilor” comisii. O situaţie similară există şi în cazul obştilor şi pădurilor grănicereşti, unde, deşi există documente inatacabile, membrii comisiilor, în frunte cu delegaţii ROMSILVA, refuză restituirea către adevăraţii proprietari. Solicităm desfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru lipsa de eficienţă, rezultate în cei doi ani de activitate.

2. Fondul PROPRIETATEA, o mare cacealma liberală!!!

Instituţia înfiinţată în decembrie 2005 s-a remarcat de atunci şi până în prezent, printr-un şir de bâlbâieli, inconsecvenţe, răzgândiri, lipsă de transparenţă şi prin cheltuirea a peste 2 milioane de euro din bani publici!
Solicităm Premierului şi Ministrului Economiei şi Finanţelor blocarea tuturor plăţilor către membrii Consiliului de Supraveghere până când Fondul Proprietatea îşi va începe efectiv, în fapt, activitatea. “Salutăm” cooptarea în cadrul Consiliului de Supraveghere a unui fruntaş psd, dl. Ursache (fost şef A.V.A.S. pe vremea guvernului Năstase), al cărui aport va fi probabil decisiv în îngroparea definitivă a acestei mari minciuni electorale.

3. Cazuri incredibile de încălcare a dreptului la proprietate.

Au fost exemplificate de către conducerea Forumului, cât şi de către unii participanţi, cazuri grave, incredibile, de încălcare a dreptului de proprietate ( în Bucuresti şi în ţară).

4. CNSAS –ul ascunde dosarele B.O.R. !!!

În luna iulie 2005, Forumul Civic Românesc a cerut în mod oficial CNSAS, deconspirarea celor 26 de conducători ai Bisericii Ortodoxe Române. Până în prezent, CNSAS nu ne-a transmis şi nu a dat nici publicităţii, rezultatul investigaţiilor sale.

5. Ministrul Chiuariu trebuie demis.

Cerem premierului Tăriceanu demiterea imediată a ministrului Justiţiei, pentru compromiterea unei instituţii care a reusit, în cei doi ani de guvernare, prin prestaţia ministrului Monica Macovei, să arate că în România, în acest domeniu, lucrurile s-au schimbat.

6. Referendumul din 19.05.2007.

Forumul Civic Românesc îşi exprimă, şi pe această cale, susţinerea pentru preşedintele ales Traian Băsescu şi cere, după referendum, demisia de onoare a celor 322 de parlamentari care, prin votul lor, au trimis România în haos. Solicităm ca toate cheltuielile ocazionate de referendumul din 19 mai să fie imputate celor 322 de parlamentari care au încălcat prin gestul lor, recomandarea Curţii Constituţionale.

7. Miting - marş de protest al proprietarilor.

Joi 17.05.2007 începînd cu ora 10.00, Forumul Civic Românesc va organiza un miting-marş de protest al Asociaţiilor de Proprietari membre. Mitingul va începe la ora 10.00 în faţa sediului reprezentanţei Uniunii Europene la Bucureşti din str. Jules Michelet nr. 18. După ora 11.00 coloana se va deplasa pe bdul Magheru unde va staţiona între orele 11.15 - 12.00 în faţa sediului Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva. La ora 12.00 coloana se va deplasa spre sediul Guvernului unde va ajunge la ora 12.30. Am solicitat celor trei instituţii vizate, să primească o delegaţie a proprietarilor.

15.05.2007

Ultima actualizare ( Tuesday, 15 May 2007 )
Avem 34 vizitatori online