header image
Home arrow Articole Presa arrow Romania Libera: Vor terenurile inapoi
Romania Libera: Vor terenurile inapoi Listare E-mail
Scris de Administrator   
Friday, 18 May 2007

>>> O parte din proprietarii care nu au fost pusi in posesie au marsaluit prin centrul Capitalei

>>> Cei care au avut terenuri in zona Lacului Vacaresti se lupta in justitie de aproape 17 ani

>>> Persoanele din provincie dau vina pe primariile care le-au pus bete in roate


Aproape 100 de reprezentanti ai proprietarilor care au probleme cu restituirea imobilelor nationalizate s-au adunat ieri la un miting in fata reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Fortele de ordine nu le-au permis sa manifesteze in fata sediului CE si i-au trimis intr-un parc din apropiere. De acolo, oamenii au plecat spre sediul Romsilva, unde au strigat: "Hotii", "Jos mafia padurilor" si "Jos mafia imobiliara", dupa care s-au indreptat spre sediul Guvernului. Presedintele Forumului Civic Romanesc, Adrian Iurascu, a acuzat autoritatile ca nu au permis participarea la mars a 300 de persoane, asa cum se solicitase initial, si au interzis mitingul din fata Comisiei Europene, fortandu-i sa mearga in parc.

Image
Imagini surprinse in paginile ziarului Romania Libera

Retrocedari tergiversate
La miting si mars au participat mai multi fosti proprietari de terenuri din zona Lacului Vacaresti care au cerut autoritatilor sa clarifice situatia juridica a proprietatilor respective.
"Nastase a concesionat terenul unui australian. Ne-am judecat pana la Curtea Suprema de Justitie, insa nu ni s-a recunoscut dreptul de proprietate si apoi am ajuns pana la Strasbourg.
Dupa revolutie am inceput actiunile in instanta care nu s-au finalizat nici pana in prezent. Suntem aproape 50 de persoane in aceasta situatie", a declarat Tudor Oprea. Oamenii au cerut la miting anularea HG nr. 855/2002 prin care terenul revendicat de ei a fost concesionat unei firme care se angajase sa realizeze o investitie importanta, lucru care nu s-a mai intamplat.
"Primaria Capitalei se prevaleaza de faptul ca nu este in posesia terenului si nu il poate retroceda, dar eu cred ca nu a fost vointa politica politica pentru rezolvarea situatiei", a declarat Eufrosina Barhan.

Image 
Imagini surprinse in paginile ziarului Romania Libera

Cereri de retrocedare de cinci ani
Mai multi sateni din Rusul Bargaului (jud. Bistrita Nasaud) au venit la Bucuresti pentru a critica autoritatile locale care nu le-au rezolvat cererile de retrocedare a padurilor depuse in urma cu cinci ani. Oamenii s-au plans de faptul ca padurile le-au fost confiscate de stat inainte de '89 si nu au mai primit nimic inapoi. Ei spun ca reprezentantii primariei ii poarta pe drumuri si nu le-au dat nici un raspuns.

Cu jalba la UE
Reprezentatul proprietarilor a transmis o plangere ambasadorului Donato Chiarini, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, prin care il informeaza in legatura cu tergiversarea retrocedarilor.

Cristina Boiangiu, redactor

www.romanialibera.ro

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Tuesday, 22 May 2007 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 18 vizitatori online