header image
Home arrow Articole Presa arrow Romania Libera: Forumul Civic Romanesc acuza CNSAS ca ascunde dosarele ierarhilor BOR
Romania Libera: Forumul Civic Romanesc acuza CNSAS ca ascunde dosarele ierarhilor BOR Listare E-mail
Scris de Administrator   
Wednesday, 15 August 2007

Marti, 07 August 2007

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a fost acuzat, marti, de reprezentantii Forumului Civic Romanesc ca ar ascunde dosarele inaltilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane si ca verificarea dosarelor acestora este tergiversata.

Presedintele Forumului Civic Romanesc, Adrian Stefan Iurascu, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca a solicitat CNSAS, inca din luna iulie a anului trecut, verificarea celor 26 de ierahi care conduc BOR. Potrivit lui Iurascu, CNSAS a confirmat ca a primit solicitarea si a promis ca-i va da curs, dar, timp de un an, a trimis raspuns doar pentru o singura persoana.

"Pana in prezent, CNSAS ne-a comunicat, printr-o adresa oficiala, ca s-a incheiat verificarea doar in cazul Preasfintitului Parinte Episcop-Vicar Vasile Fluieras, care nu a facut politie politica. In acest ritm, finalizarea cercetarii dosarelor pentru cei 26 de inalti ierarhi va fi incheiata peste 25 de ani", a afirmat Adrian Iurascu, citat de Rompres.

Presedintele Forumului Civic Romanesc a precizat ca organizatia pe care o reprezinta sprijina Biserica, dar nu doreste ca, dupa alegerea noului patriarh, in fruntea BOR sa ajunga o persoana "care a facut pactul cu diavolul". Forumul Civic Romanesc este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2004 si care include 19 persoane juridice - asociatii, fundatii si sindicate.

 www.romanialibera.ro

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Wednesday, 15 August 2007 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 20 vizitatori online