header image
Home arrow Comunicate Presa arrow Comunicat de presa: MEMBRII CNSAS - COMPLICII SECURISTILOR!
Comunicat de presa: MEMBRII CNSAS - COMPLICII SECURISTILOR! Listare E-mail
Scris de Administrator   
Monday, 10 September 2007

Image Marţi 11.09.2007, ora 10:30, a avut loc la sediul Forumului Civic Românesc din Bd. MĂRĂŞTI nr. 61 (în incinta Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice) Conferinţa de Presă cu următoarele subiecte:

1. C.N.S.A.S. ascunde adevarul !!

Desi Forumul Civic Românesc a solicitat inca din luna iulie 2006 verificarea dosarelor conducerii Bisericii Ortodoxe Române si a revenit asupra cererii in 7 august 2007, CNSAS nu a dat pina in prezent niciun comunicat oficial legat de colaborarea sau nu a acestora cu fosta securitate; cu toate ca au promis ca vor face dezvaluirile necesare pina la data alegerii noului Patriarh.


Prin boicotarea sedintei CNSAS din 6 septembrie 2007 de catre insusi secretarul general al CNSAS Constantin Buchet, precum si Florian Chiritescu, Laurentiu Tanase, Corneliu Turianu si Virgiliu Leon Tarau, institutia si-a demonstrat obedienta politica fata de partidele care i-au nominalizat (PRM, PSD, PD). Lipsa cvorumului in sedintele importante ale colegiulu a fost metoda folosita cu succes de fosta securitate prin interpusii sai din CNSAS.

Solicităm ca cei 5 absenţi sa fie demisi imediat de parlament, deoarece prin absenta lor intr-un moment”crucial” pentru neamul romanesc, acestia si-au incalcat propriul juramint asumat in fata parlamentului , fiind astfel direct raspunzatori in situatia in care va fi ales un patriarh securist. !! Acum mai mult ca oricind, parlamentul trebuie sa-i inlocuiasca pe cei 5 „complici„ cu personalitati din rindul exclusiv al fostilor detinuti politici, care au motivatia si interesul legitim de a fi deconspirati colaboratorii fostei securitati.

Image

(de la stanga la dreapta) Dl. prof. univ. dr. Octav Stanasila - vicepresedinte, dl. ing. Adrian Stefan Iurascu - presedinte, dl. Ion Varlam - Secretar General al Uniunii Mondiale a Romanilor (UMRL)

2. Candidatii BOR pentru inalta functie de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

Din declaratia domnului Mircea Dinescu, membru marcant al CNSAS, reiese ca exista 3 sau 4 inalti ierarhi care au probleme serioase in dosar, cel mai probabil urmind sa primeasca verdict de politie politica. Grav este ca acestia sunt potentiali candidati pentru functia cea mai inalta in BOR.

Refuzul majoritatii inaltilor ierarhi de a se prezenta la audieri la CNSAS dovedeste inca o data ca au multe de ascuns din perioada comunista. In plus este regretabil ca inaltii ierarhi care ar trebui sa fie adevarate modele pentru enoriasi, incalca cu buna stiinta o lege (LEGEA nr. 187 din 7 decembrie 1999), votata de Parlamentul Romaniei, in care se specifica clar si raspicat la art.2 pct.ţ, ca si preoţii fac obiectul acestei legi. Deosebit de grav este si faptul ca lideri ai unor partide politice indeamna la nesupunere legislativa! Cerem inaltilor prelati care stiu ca au facut compromisuri cu fosta securitate sa-si retraga candidatura, pentru a evita astfel o ulterioara dezvaluire, cu grave consecinte pentru BOR si imaginea Romaniei.

Cazul Arhiepiscopului Poloniei este relevant in acest sens. Adevarul va iesi mai devreme sau tirziu la iveala ! Conform indemnului christic „adevarul te face liber“!

Image

3. Apelul Forumului Civic Romanesc catre Sfintul Sinod al BOR

Pentru consolidarea prestigiului BOR si a increderi credinciosilor in Biserica Ortodoxa Romana, solicitam celor 49 de membrii ai Sfintului Sinod sa desemneze pentru functia de Patriarh al BOR, 2-3 inalti ierarhi a caror probitate morala nu poate fi pusa la indoiala in niciun context. Prin aceasta inteleapta decizie, veti arata ca sunteti cu adevarat slujitorii Domnului si un adevarat model pentru milioane de credinciosi romani. P.S. Demersurile trecute si actuale ale Forumului Civic Romanesc legate de deconspirarea inaltilor ierarhi ai BOR au avut si au ca singur scop curatirea conducerii BOR de cei care in loc sa fie slujitori ai Domnului , au fost unelte ale fostului regim comunist.

Image

 

P R E Ş E D I N T E ,

ing. Adrian Ştefan Iuraşcu

tel.contact: 0744.50.95.50.

 

Ultima actualizare ( Thursday, 13 September 2007 )
Avem 38 vizitatori online