header image
Home arrow Articole Presa arrow Bursa: Reprezentantii proprietarilor acuza!
Bursa: Reprezentantii proprietarilor acuza! Listare E-mail
Scris de Administrator   
Tuesday, 16 October 2007

Fondul Proprietatea - puşculiţã pentru partidele aflate la putere. Comisia de Buget-Finante din Senat a amânat miercuri, pentru cel putin douã sãptãmâni, Ordonanta de Urgentã 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despãgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv. Prezenti la audieri, domnii Marius Murgu şi Adrian Iuraşcu,reprezentantii Forumului Civic şi ai Asociaţiei de Proprietari Banat, şi-au prezentat nemulţumirile legate de aceastã ordonantã şi au cerut Comisiei sã analizeze amendamentele pe care le vor depune în cursul zilei de astãzi.

Membrii Comisiei au promis cã vor tine cont de amendamentele asociaţiilor proprietarilor. Potrivit unor surse, cei doi reprezentanti ai proprietarilor au declarat cã dacã nu vor vedea o reactie din partea ministrului Finantelor, Varujan Vosganian, respectiv a Ministerului Finantelor, atunci vor încerca sã blocheze aceastã ordonantã.

De asemenea, aceştia s-au mai plâns Comisiei de faptul cã domnul Vosganian a promis cã va exista un dialog între domnia sa şi proprietari, însã înţelegerea nu a fost onoratã din partea ministrului Finanţelor. În opinia celor doi reprezentanþi ai proprietarilor, în Ordonanţa 81 resursele financiare sunt incerte, nu existã termene stabilite pentru despãgubiri sau termene pentru soluţionarea dosarelor.

Reprezentanţii proprietarilor au cerut ca listarea Fondului Proprietatea sã nu mai fie amânatã, sã se specifice în Ordonanţã termene clare de listare pânã la data la care sã se listeze, precum şi sanctiuni severe pentru toţi cei implicaţi în listare şi solutionarea despãgubirilor.

Domnul Alexandru Pãunescu, presedintele Fondului Proprietatea, a declarat în cadrul şedinţei Comisiei cã banii pentru despãgubiri vor proveni din dividende, circa 80-100 milioane lei, din cele 120 de milioane încasate. Însã, reprezentantii proprietarilor apreciazã cã, cu aceastã sumã pot fi despãgubite numai circa 200 de persoane. Ordonanţa 81/2007 mai prevede cã statul va putea apela la resurse pentru nevoi sociale, altele decît cele de despãgubiri, ceea ce a dus din nou la nemultumirea proprietarilor. În forma actualã, Fondul Proprietatea poate sã devinã o puşculitã pentru partidele aflate la putere, mai spun domnii Murgu şi Iuraşcu.

Referitor la tranzacţionarea pe piaţa neagrã se pare cã în statut nu a fost acceptat un articol care sã prevadã tranzactionarea actiunilor înainte de listare. Alexandru Pãunescu a declarat cã se opune tranzacţionãrii la negru şi cã rãmîn valabile articolele din lege potrivit cãrora orice tranzactie de acest gen este nulã de drept.

Ancuţa Stanciu

12.10.2007

 Ziarul BURSA Articol publicat pe site-ul BURSA On Line, ediţia din 12.10.2007

 

 

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 31 vizitatori online