header image
Home arrow Articole Presa arrow REPREZENTANTII PROPRIETARILOR ACUZA
REPREZENTANTII PROPRIETARILOR ACUZA Listare E-mail
Scris de Administrator   
Monday, 05 November 2007

Fondul Proprietatea - puşculiţã pentru partidele aflate la putere

Ziarul BURSA Articol publicat pe site-ul BURSA On Line, ediţia din 12.10.2007

Comisia de Buget-Finanþe din Senat a amânat miercuri, pentru cel puþin douã sãptãmâni, Ordonanþa de Urgenþã 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despãgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv. Prezenþi la audieri, domnii Marius Murgu şi Adrian Iuraşcu, reprezentanþii Forumului Civic şi ai Asociaţiei de Proprietari Banat, şi-au prezentat nemulţumirile legate de aceastã ordonanþã şi au cerut Comisiei sã analizeze amendamentele pe care le vor depune în cursul zilei de astãzi. Membrii Comisiei au promis cã vor þine cont de amendamentele asociaţiilor proprietarilor.

Potrivit unor surse, cei doi reprezentanþi ai proprietarilor au declarat cã dacã nu vor vedea o reacþie din partea ministrului Finanþelor, Varujan Vosganian, respectiv a Ministerului Finanþelor, atunci vor încerca sã blocheze aceastã ordonanþã. De asemenea, aceştia s-au mai plâns Comisiei de faptul cã domnul Vosganian a promis cã va exista un dialog între domnia sa şi proprietari, însã înţelegerea nu a fost onoratã din partea ministrului Finanţelor. În opinia celor doi reprezentanþi ai proprietarilor, în Ordonanţa 81 resursele financiare sunt incerte, nu existã termene stabilite pentru despãgubiri sau termene pentru soluţionarea dosarelor.

Reprezentanţii proprietarilor au cerut ca listarea Fondului Proprietatea sã nu mai fie amânatã, sã se specifice în Ordonanţã termene clare de listare pânã la data la care sã se listeze, precum ş isancþiuni severe pentru toţi cei implicaţi în listare şi soluþionarea despãgubirilor.

Domnul Alexandru Pãunescu, preºedintele Fondului Proprietatea, a declarat în cadrul şedinţei Comisiei cã banii pentru despãgubiri vor proveni din dividende, circa 80-100 milioane lei,din cele 120 de milioane încasate. Însã, reprezentanþii proprietarilor apreciazã cã, cu aceastã sumã pot fi despãgubite numai circa 200 de persoane.

Ordonanţa 81/2007 mai prevede cã statul va putea apela la resurse pentru nevoi sociale, altele decît cele de despãgubiri, ceea ce a dusdin nou la nemulþumirea proprietarilor. În forma actualã, Fondul Proprietatea poate sã devinã o puşculiþã pentru partidele aflate la putere, mai spun domnii Murgu şi Iuraşcu.

Referitor la tranzacţionarea pe piaţa neagrã se pare cã în statut nu a fost acceptat un articolcare sã prevadã tranzacþionarea acþiunilor înainte de listare. Alexandru Pãunescu a declarat cã se opune tranzacţionãrii la negru şi cã rãmîn valabile articolele din lege potrivit cãrora orice tranzacþie de acest gen este nulã de drept.

 

Ancuţa Stanciu

12.10.2007

www.bursa.ro

 

 

 

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Monday, 05 November 2007 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 107 vizitatori online