header image
Home
Dosarele Securitatii tulbura linistea BOR Listare E-mail
Scris de Administrator   
Saturday, 29 July 2006

Image Capul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Patriarhul Teoctist, a fost acuzat, ieri, de istoricul Stejarel Olaru ca a colaborat cu fosta Securitate

"Patriarhul Teoctist a fost cel putin un agent de influenta al Securitatii", a declarat istoricul Stejarel Olaru, sustinand ca a vazut numele IPS in mai multe documente ale fostei Securitati. Reactia Patriarhiei nu a intarziat. Parintele Costel Stoica, purtatorul de cuvant al BOR, a respins afirmatiile istoricului, spunand ca sunt "simple fabulatii" si ca "orice astfel de acuzatii ar trebui probate intr-o societate normala si democratica".

PE MASA CNSAS

Referitor la acest subiect, Mircea Dinescu a precizat ca la CNSAS nu a ajuns nici un dosar care sa vizeze inaltii prelati. "Am lasat in adormire povestea cu preotimea. A existat pana acum o rezistenta foarte mare la acest capitol. Si Iliescu, si Constantinescu ziceau: "Dom'le, lasati preotii sa moara linistiti..."", a explicat Dinescu. El a adaugat, totusi, ca s-ar putea ca, din toamna, sa se ajunga si la aceste dosare.

 

SOLICITARE

Forumul Civic Romanesc a depus saptamana trecuta la CNSAS o lista cuprinzand 26 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, pentru a se afla daca au colaborat cu fosta Securitate. Primul pe lista este Patriarhul BOR, Teoctist, urmat de mitropolitii Moldovei, Ardealului, Clujului, Olteniei si Banatului, de arhiepiscopi, episcopi si episcopi vicari.

 

ZIARUL 29-30.07.2006

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Tuesday, 29 August 2006 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Vizitatori: 2859894
Avem 85 vizitatori online