header image
Home arrow Comunicate Presa arrow Comunicate 2007 arrow Comunicat: UDMR-ul si "Noua Descalecare"
Comunicat: UDMR-ul si "Noua Descalecare" Listare E-mail
Scris de Administrator   
Monday, 05 November 2007

ImageCOMUNICAT DE PRESĂ

UDMR-ul şi “Noua Descălecare”

Miercuri 24.10.2007 a avut loc la sediul Forumului Civic Românesc din Bd. MĂRĂŞTI nr.61, Conferinţa de Presă, cu următoarele subiecte:

 


1. Apelul Forumului Civic Românesc către Preafericitul Patriarh Daniel şi Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În ultimele trei săptămâni CNSAS-ul a analizat dosarele mai multor înalţi ierarhi, dând verdicte de poliţie politică pentru: episcopul vicar din Mitropolia Ardealului PS Visarion Răşinăreanu cu nume de cod “Bobi “, arhiepiscopul de Alba Andrei Andreicuţ cu nume de cod  “Ionică”, arhiepiscopul de Suceava şi Rădăuţi IPS Pimen cu nume de cod “Petru “ şi “Sidorovici”, episcopul de Argeş Calinic Argatu cu nume de cod “Zamfir”,  episcopul vicar de Sibiu, Visarion şi arhiepiscopul de Timişoara şi Mitropolit al Banatului IPS Nicolae Corneanu cu nume de cod “Munteanu”, ”Popa Vasile”, ”Popescu Ion/Ioan”, ”Munteanu Ioan”.

In atenţia Colegiului se mai află dosarele IPS Anania Mitropolitul Clujului, episcopii de la Arad, Buzău, Huşi şi Galaţi Refuzul majoritatii inaltilor ierarhi de a se prezenta la audieri la CNSAS dovedeste inca o data ca au multe de ascuns din perioada comunista. In plus, este regretabil ca inaltii ierarhi care ar trebui sa fie adevarate modele pentru enoriasi, incalca cu buna stiinta o lege (LEGEA nr. 187 din 7 decembrie 1999),  votata de Parlamentul Romaniei, in care se specifica clar si raspicat la art. 2 pct. ţ, ca si preoţii fac obiectul acestei legi.

Din documentele ce le deţinem, reiese că sunt situaţii în care înalţii ierarhi au fost plătiţi de fosta securitate !!! Rugăm pe Preafericitul Patriarh Daniel şi Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să ceară demisia înalţilor prelaţi care au fost dovediţi drept colaboratori ai fostei securităţi. Totodată îl rugăm pe Preafericitului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române Daniel, să-şi lămurească public relaţia sa cu fosta securitate!!!

 

2.“Uniunea Culturală” UDMR va cere la Bruxelles autonomia Ţinutului Secuiesc!!! Lansarea candidaţiilor UDMR pentru Parlamentul European a scos la iveală intenţiile reale ale acestui uniuni culturale care este prezentă în Parlamentul României cu complicitatea întregii clase politice. Nu suntem de acord cu intenţiile declarate de liderii Uniunii, autonomia teritorială ce va fi cerută la Bruxelles de viitorii parlamentari UDMR constituie o gravă încălcare a constituţiei Titlul I, art.1, alin.1şi 5. Sezizăm pe această cale autorităţile statului, care trebuie să analizeze de urgenţă aceste ultime declaraţii cu caracter profund antinaţional. Cerem premierului Tăriceanu să excludă imediat din guvern această uniune culturală. Păstrarea acestora la guvernare alături de PNL ar reprezenta o încuvinţare tacită a cererilor formulate de Marko Bela

 

3. Preşedintele Parlamentului European Hans-Gert Poetering - sesizat asupra nerespectării de către România a angajamentelor priviitoare la restituirea proprietăţilor şi acordarea despăgubirilor.

Scrisoarea Forumului Civic Romănesc către Preşedinţii Grupurilor Parlamentare ale celor două Camere ale Parlamentului şi către Ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian. Textele celor două scrisori le veţi găsi pe site-ul nostru www.forumulcivic.ro.

 

4. Forumul Civic Românesc a deschis lista celor care nu mai au dreptul moral să candideze la alegerile locale şi parlamentare din 2008. Considerăm că este inacceptabil ca România să trimită ca reprezentanţi în Parlamentul European foşti spioni din timpul regimului comunist. Cerem premierului Tăriceanu să-l retraga de pe lista de candidaţi ai PNL pe dl.Daniel Dăianu, care a recunoscut că a fost angajat în spionajul fostului regim. Menţinerea acestuia pe liste va aduce grave prejudicii asupra imaginii şi credibilităţii pe plan extern a României. Pentru a veni în sprijinul alegătorilor, Forumul Civic Romănesc va da publicităţii, înainte de alegerile locale respectiv generale, lista celor care nu au dreptul moral să candideze.

 

P R E Ş E D I N T E,

ing. Adrian Ştefan Iuraşcu

tel.contact: 0744 50 95 50 

 

 

Ultima actualizare ( Friday, 16 November 2007 )
Avem 81 vizitatori online