header image
Home arrow Articole Presa arrow Daianu a ajuns pe masa lui Poettering
Daianu a ajuns pe masa lui Poettering Listare E-mail
Scris de Administrator   
Friday, 09 November 2007

ImageSocietatea civila a atentionat tendinta actuala de revenire a securistilor pe listele Parlamentului European. Dupa ce organizatia Civic Media a desfasurat o adevarata campanie de informare cu privire la cazul scandalos al lui Daniel Daianu, propulsat de Andrei Plesu si liberali pe calea Parlamentului European, Forumul Civic ii scrie lui Hans Gert Potering sa ceara scoaterea de pe listele europarlamentare a lui Daniel Daianu si a tuturor celor care au colaborat cu Securitatea.


Presedintele Forumului Civic Romanesc, Adrian Iurascu, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va trimite presedintelui Parlamentului European, Hans Gert Potering, o scrisoare in care acesta va fi rugat sa solicite partidelor romanesti scoaterea de pe listele pentru alegerile din 25 noiembrie a tuturor celor dovediti drept colaboratori ai Securitatii, informeaza AM Press. In context, Iurascu a insistat asupra cazului lui Daniel Daianu, cap de lista PNL pentru Europarlament, despre care a spus ca, desi a primit verdict de necolaborare cu politia politica (verdict discutabil, care pune in lumina deficientele CNSAS - n. n.), nu poate sa ajunga la Bruxelles deoarece a recunoscut ca a fost angajat al DIE inainte de 1989. ãNu ma intereseaza ca nu a facut politie politica, ma intereseaza ca a colaborat cu Securitatea. Noi vrem sa-i atentionam pe cei de la Parlamentul European ce li se pregateste: Romania le pregateste pe tava, la micul dejun, spioni. Eu zic ca, in urma scrisorii noastre, se va intampla ceva si Daieni din astia vor pleca, a apreciat Iurascu.


Tariceanu l-a sustinut pe securistul Daianu
El a adaugat ca, inca de pe 24 octombrie, inainte de inceperea campaniei electorale, i-a cerut premierului Tariceanu sa-l retraga de pe liste pe Daniel Daianu. Bineinteles ca aroganta si-a spus cuvantul, si cererea noastra nu a avut nicio urmare. Acum il vedem pe acest Daianu - care mai vine si dintr-o familie buna, mama fiind locotenent-colonel, iar tatal colonel, amandoi la Directia Securitatii Statului - pe toate afisele. Vine sa ne dea lectii dupa ce a fost spion. Si ce e mai grav e ca el la Parlamentul European reprezinta Romania, nu il reprezinta pe Tariceanu. Ca daca il reprezenta pe Tariceanu, nu ne interesa, a incheiat presedintele FCR. Iurascu a adaugat ca in cazul a doi dintre academicienii dovediti ca au colaborat cu Securitatea, FCR va solicita Prezidiului Academiei Romane sa-i puna in discutie si sa le retraga titlul de membri de onoare. Cerem excluderea din calitatea de membri de onoare ai Academiei Romane a lui Constantin Balaceanu Stolnici si a lui Nicolae Corneanu. Nu credem ca este normal ca in aceasta institutie de elita sa mai fie oameni care au fost dovediti drept colaboratori ai Securitatii.

Radu Cosma

7 noiembrie 2007

Articol preluat din pagina web www.ziarulcn.ro

 

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Friday, 09 November 2007 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 28 vizitatori online