header image
Home arrow Comunicate Presa arrow Comunicate 2007 arrow O MARE CACEALMA ELECTORALA !!!
O MARE CACEALMA ELECTORALA !!! Listare E-mail
Scris de Administrator   
Friday, 23 November 2007

Image
Zaarour - Tariceanu  - Vosganian, artizanii procesului de retrocedare

Miercuri 21.11.2007 a avut loc la sediul Forumului Civic Românesc din Bd. MĂRĂŞTI nr. 61, Conferinţa de Presa cu următoarele subiecte:

1. Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor a început plăţile pentru despăgubirea proprietarilor ! ... 

 

Anunţul făcut de autorităţi că de ieri 20.11.2007 au încep plăţile pentru cei 1748 de proprietari care au solicitat până acum despăgubiri în bani, reprezintă o nouă gravă dezinformare a opiniei publice şi o mare cacealma electorală ! În acest moment sunt la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) peste 35.000 de dosare care aşteaptă să fie evaluate, unele de mai mult de doi ani, pentru a se primi despăgubirile cuvenite. Prin mecanismul stabilit de ANRP fără nicio bază legală, întregul proces de despăgubire este frânat, astfel că după aproape trei ani au fost rezolvate mai puţin de 30% din cererile de restituire şi urmează să fie despăgubiţi parţial doar 1748 de proprietari din cei de cca.200.000 de potenţiali păgubiţi.

Pentru îndreptarea situaţiei existente am făcut numeroase demersuri atât la Cancelaria premierului, la Parlamentul României, cât şi la Ministerul de Finanţe, minister ce are în subordine ANRP şi Fondul Proprietatea. Pâna astăzi autorităţile semnalate nu au răspuns conform aşteptărilor noastre ! De asemenea, am informat şi conducerea Parlamentului European asupra situaţiei deosebit de grave, în care se află restituirea proprietăţilor în România şi plata despăgubirilor, lucru ce afectează mai mult de 500.000 de familii (aceste demersuri le puteţi găsi pe pagina noastră de internet www.forumulcivic.ro)

2. Scandal la ANRP pentru plăţi preferenţiale ?

Surse din interiorul ANRP ne-au dezvăluit că persoane cunoscute încearcă, prin presiuni asupra conducerii ANRP, să primească bani peste rând ! Cerem conducerii ANRP să confirme sau să infirme informaţia pe care o avem . În caz afirmativ, solicităm dezvăluirea numelor celor cca. 70 de persoane care doresc să fie plătite preferenţial !

3. Fondul Proprietatea a cheltuit în 2006 optzeci de miliarde lei !!!

21.11.2007

 

Ultima actualizare ( Friday, 23 November 2007 )
Avem 80 vizitatori online