header image
Home arrow Articole Presa arrow Forumul Civic solicita premierului excluderea imediata din Guvern a UDMR
Forumul Civic solicita premierului excluderea imediata din Guvern a UDMR Listare E-mail
Scris de Administrator   
Wednesday, 24 October 2007

 

Presedintele Forumului Civic Romanesc (FCR), Adrian Iurascu, solicita premierului Calin Popescu - Tariceanu, excluderea imediata din Guvern a Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), deoarece, in opinia sa, UDMR va cere la Bruxelles, prin intermediul viitorilor parlamentari, autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc.

"Nu suntem de acord cu intentiile declarate ale liderilor UDMR, autonomia teritoriala ce va fi ceruta la Bruxelles de viitorii parlamentari ai Uniunii, constituie o grava incalcare a Constitutiei", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Adrian Iurascu. Ramanerea la guvernare a UDMR ar reprezenta, in opinia membrilor Forumului Civic Romanesc, un sprijin tacit acordat de Guvern.

"Pastrarea acestora la guvernare alaturi de PNL ar reprezenta o incuviintare tacita a cererilor formulate de Marko Bela", a subliniat Iurascu. UDMR duce o lupta continua pentru autonomie si pentru "redobandirea pamantului pierdut in 1918", a declarat, sambata, la Targu Mures, presedintele Uniunii, Marko Bela, in cadrul festivitatii de lansare a candidatilor pentru Parlamentul European, desfasurata sub sloganul "Noua descalecare".

"In 1526 stramosii nostri au pierdut si, pentru un secol si jumatate, tara nu a mai fost a noastra. Ultima data aceasta patrie s-a pierdut in 1918, iar datoria noastra este sa redobandim acel pamant pierdut. Sa redobandim tot ce am pierdut: casele, padurile, pamanturile, steagul", a spus Marko Bela, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori. Uniunea Europeana trebuie sa fie cladita astfel incat maghiarul sa se apropie cu maghiar, a spus Marko Bela.

"Vom lucra pentru ca aceasta coexistenta maghiaro-maghiara sa fie desavarsita (...) Aceasta e sarcina noastra", a spus el. Marko Bela a aratat ca UDMR duce lupta pentru autonomie inca din 1990 si ca multi nu mai au rabdare, desi exemplul Tirolului de Sud arata ca aici a fost nevoie de 30 de ani pana la obtinerea autonomiei.

 Miercuri, 24 Octombrie 2007

www.romanialibera.ro

 

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Friday, 23 November 2007 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 23 vizitatori online