header image
Home arrow Articole Presa arrow Forumul Civic Romanesc: Despagubirea proprietarilor, o cacealma electorala
Forumul Civic Romanesc: Despagubirea proprietarilor, o cacealma electorala Listare E-mail
Scris de Administrator   
Wednesday, 19 December 2007

Anunţul autorităţilor, potrivit căruia au început plăţile pentru proprietarii deposedaţi de regimul comunist, reprezintă "o nouă gravă dezinformare a opiniei publice" şi o "mare cacealma electorală", a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Forumului Civic Românesc (FCR), Adrian Iuraşcu.

Pentru a-şi argumenta punctul de vedere, el a spus că preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Ingrid Zaarour, a anunţat că în conturile ANRP există 33 de milioane de lei, cărora li s-ar putea adăuga în perioada următoare alte 22 de milioane de lei. Adrian Iuraşcu a estimat că în aceste condiţii vor putea fi despăgubiţi doar cel mult 250 de proprietari.

Liderul FCR a declarat că în acest moment la ANRP există peste 35.000 de dosare care "aşteaptă să fie evaluate, unele de mai mult de doi ani, pentru a se primi despăgubirile cuvenite". El a spus că 1.750 de persoane au trecut prin toate etapele evaluării şi au primit titlu de plată, dar că la nivel naţional există circa 200.000 de potenţiali despăgubiţi. Pe de altă parte, Iuraşcu a susţinut că, potrivit unei surse din interiorul ANRP, căreia a refuzat să îi dezvăluie identitatea, ar exista aproximativ 70 de persoane care doresc să fie plătite preferenţial, "sărind peste rând, deoarece acum sunt bani".

"Cerem conducerii ANRP să confirme sau să infirme informaţia pe care o avem. În caz afirmativ, solicităm dezvăluirea numelor celor circa 70 de persoane care doresc să fie plătite preferenţial", a afirmat Iuraşcu. El a apreciat că este necesară o lege nouă pentru a reglementa despăgubirile pentru proprietarii deposedaţi de regimul comunist şi că FCR lucrează la un astfel de text care să prevadă termene şi sancţiuni clare.

Pe 22 octombrie, Adrian Iuraşcu a adresat preşedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, o scrisoare în care arată că întregul proces de restituire "a luat forma unei mascarade de proporţii ce întreţine corupţia în masă la toate nivelurile".


Irinel Mica

Bucureşti, 21 nov Rompres

 

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 22 vizitatori online