header image
Home arrow Articole Presa arrow Constantin Balaceanu-Stolnici s-a retras din activitatea sa de la Academia Romana BUCURESTI
Constantin Balaceanu-Stolnici s-a retras din activitatea sa de la Academia Romana BUCURESTI Listare E-mail
Scris de Administrator   
Wednesday, 19 December 2007

Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a retras din activitatea sa de la Academia Română, prezentându-şi solicitarea în scris Prezidiului forului, a declarat pentru MEDIAFAX Ionel Haiduc, preşedintele Academiei. "Având în vedere situaţia creată, am decis să mă retrag din activitatea Academiei Române, deşi nu mă simt vinovat faţă de Academie", se arată în textul solicitării transmise de Stolnici Prezidiului Academiei, format din Ionel Haiduc - preşedintele Academiei Române, Dan Berindei, Florin Filip, Marius Iosifescu şi Marius Sala - vicepreşedinţi ai Academiei, şi Ioan Păun Otiman - secretar general al forului.Prezidiul Academiei s-a întrunit marţi pentru a discuta acuzaţiile de colaborare cu Securitatea aduse lui Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Forumul Civic Românesc a solicitat Academiei Române, printr-o scrisoare deschisă din 28 noiembrie, să retragă "de urgenţă" titlurile de membri de onoare lui Constantin Bălăceanu-Stolnici şi lui Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, ca urmare a verdictului pronunţat de CNSAS cu privire la activitatea desfăşurată de aceştia "în slujba securităţii".

Ulterior, Academia Română i-a cerut lui Stolnici poziţia cu privire la acuzaţiile aduse. "Conducerea Academiei Române a aflat cu consternare despre acuzaţiile aduse lui Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare, şi i-a cerut să-şi comunice poziţia în această privinţă", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Academiei. Constantin Bălăceanu-Stolnici a comunicat Academiei Române, într-o replică postată pe site-ul forului, că a colaborat cu serviciile secrete române în epoca Ceauşescu, colaborarea fiind determinată de "caracterul special" al cercetărilor sale ştiinţifice şi de obligaţiile legale din respectiva perioadă. Colegiul CNSAS a stabilit, în august, că Bălăceanu-Stolnici a făcut poliţie politică. Constantin Bălăceanu-Stolnici este membru de onoare al Academiei Române din 1992.

 

Ştirea a fost publicată pe terminalul MEDIAFAX în data 18.12.2007 la ora 15:12

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Ultima actualizare ( Wednesday, 19 December 2007 )

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 100 vizitatori online