header image
Home arrow Articole Presa arrow Balaceanu - Stolnici s-a retras, in sfarsit, din Academia Romana
Balaceanu - Stolnici s-a retras, in sfarsit, din Academia Romana Listare E-mail
Scris de Administrator   
Thursday, 20 December 2007

Constantin Balaceanu - Stolnici s-a retras ieri din activitatea sa de la Academia Romana, el fiind membru de onoare al Academiei din 1992.

"M-am retras momentan. I-am dat o scrisoare domnului Ionel Haiduc (presedintele Academiei, n. r.),desi nu ma consider vinovat, momentan ma retrag din activitatile de la Academie", a spus Stolnici, care a adaugat ca "m-am saturat de haituiala presei si a tuturor si nu vroiam sa fie haituiti si ei la Academie, nu au nicio vina". 

Colegiul CNSAS s stabilit, in august, ca Balaceanu_Stolnici a facut politie politica. Acesta a comunicat Academiei Romane, intr-o replica postata pe site-ul forului, ca a colaborat cu serviciile secrete romane in epoca Ceausescu, colaborarea fiind determinata de "caracterul special" al cercetarilor sale stiintifice si de obligatiile legale din respectiva perioada.

Forumul Civic Romanesc a solicitat Academiei, printr-o scrisoare deschisa din 28 noiembrie, sa retraga "de urgenta" titlul de membru de onoare lui Balaceanu - Stolnici.

Ionel Dancu

Curentul, miercuri 19 decembrie 2007

www.curentul.ro 

 

Vizualizeaza comentariile (0) - Comenteaza

Comentarii

Acest articol inca nu a fost comentat.


Pagina 1 din 0 ( 0 comentarii )
©2006 MosCom

Autentificati-va pentru a putea comenta.
Avem 101 vizitatori online