header image
Home arrow Comunicate Presa arrow Comunicate 2010 arrow Scrisoare catre Presedintele al Romaniei: Traian Basescu
Scrisoare catre Presedintele al Romaniei: Traian Basescu PDF Listare E-mail
Scris de Administrator   
Wednesday, 30 June 2010

Prin prezenta va solicitam sa respingeti promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, aprobata de plenul Camerei Deputatilor (camera decizionala) in data de 23.06.2010.

 

Prin prezenta va solicitam sa respingeti promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv, aprobata de plenul Camerei Deputatilor (camera decizionala) in data de 23.06.2010.

 

Solicitam acest lucru deoarece:

 

1.   Avizul Comisiei Juridice de disciplina si imunitati al Camerei Deputatilor a fost dat ilegal, neexistand cvorumul necesar. Avem confirmarea unor membri din Comisia Juridica de disciplina si imunitati ca la data avizarii  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 81/2007  erau plecati in delegatie. Cu toate acestea Raportul comun prezentat plenului evidentieaza ca la sedinta Comisiei Juridice de disciplina si imunitati  au fost prezenti toti cei 28 de membri, care s-ar fi pronuntat in unanimitate in favoarea proiectului de Lege (conform anexa 1). Am semnalat acest lucru Biroului Pemanent al Camerei Deputatilor printr-o adresa oficiala, adresa pe care o anexam prezentei (anexa nr. 2);

2.   Modificarile propuse de Comisia pentru Buget, Finante si Banci a Camerei Deputatilor si avizate de Comisia Juridica de disciplina si imunitati, au in vedere doar:

-      acordarea de dividende pentru anii 2008 si 2009 prin care “baietii destepti”, in fapt speculatori pe piata imobiliara, vor sa obtina dividende de zeci de milioane de euro, care nu vor fi impozitate, fiind tratati ca fosti proprietari;

-      modificarea Actului Constitutiv al Fondului Proprietatea astfel incat deciziile asupra Fondului  sa nu mai fie luate de Guvern ci de actionarii Fondului (conform anexa nr. 3).

                                                                                              

 

 Aceste modificari majore prin care actionarii de ocazie vor sa se imbogateasca, au fost facute de catre Comisia de Buget, Finante si Banci cu justificarea ca astfel Fondul va putea fi listat mai repede.

Consideram ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 81/ 2007 trebuie modificata substantial, nu cum a fost facuta acum, o serie intreaga de propuneri fiind facute de catre noi inca din noiembrie 2007 (conform anexa nr. 4).

Apreciem ca modificarea superficiala a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 81/ 2007  are o explicatie si in faptul ca cel putin doi dintre membrii Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea (Ionut Popescu – Director general – Presedinte al Directoratului si av. Corin Trandafir – membru) sunt si actionari ai Fondului (conflict de interese), dorind cu prioritate obtinerea de foloase materiale din dividende in timp ce proprietarii de drept nu sunt despagubiti de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor din lipsa de fonduri.

 Consideram ca in plina criza financiara in loc de acordarea de dividende ar trebui ca soldul lichiditatilor  Fondului Proprietatea in valoare de 2.151.216.955,59 lei sa fie investit in titluri de stat si nu in acordarea de dividende, plati ce pot fi amanate prin hotararea actionarului majoritar care este Statul roman.

In cazul in care nu veti fi de acord cu respingerea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 81/ 2007, solicitam ca dividendele, acordate speculatorilor imobiliari deveniti actionari ai Fondului, sa fie impozitate cu 80%.

 

Stimate Domnule Presedinte, interventia dumneavoastra este absolut necesara pentru a stopa aceasta nedreptate pusa la cale cu multa abilitate de catre oameni care nu au nicio legatura cu proprietarii de drept.

 

Ultima actualizare ( Sunday, 04 July 2010 )
Avem 43 vizitatori online