header image
Home
Comunicat de presa - MINISTRUL IALOMITEANU AVERTIZAT ! PDF Listare E-mail
Scris de Administrator   
Thursday, 09 September 2010

Statul roman rasplateste in fapt speculatorii imobiliari deveniti actionari ai fondului  prin complicitatea fostilor conducatori ai FP si ai Ministerului de Finante care au amanat cat au putut listarea fondului la bursa. Din cei 51% actionari privati ai FP, doar 15% sunt fosti .proprietar

iFoto Gheorghe Ialomiteanu

Forumul Civic Romanesc a sesizat vineri, 03.09.2010, pe proaspatul Ministru al Finantelor Publice Gheorghe Ialomiteanu ca, Adunarea Generala a Fondului Proprietatea de luni, 06.09.2010, va ignora prin hotararile ce vor fi luate, pe cei circa 300.000 de proprietari care asteapta sa devina actionari ai Fondului Proprietatea de aproape 4 ani de zile. Prin acordarea de dividende de peste 200 milioane de euro doar celor care sunt actionari pana in data de 27.09.2010, statul roman rasplateste in fapt speculatorii imobiliari deveniti actionari ai fondului  prin complicitatea fostilor conducatori ai FP si ai Ministerului de Finante care au amanat cat au putut listarea fondului la bursa. Din cei 51% actionari privati ai FP, doar 15% sunt fosti proprietari.

Totodata, FCR a sesizat MFP ca in Comitetul Reprezentantilor ce va fi ales de AGA, nu se va regasi niciun reprezentant al proprietarilor care dintr-un motiv sau altul (amanarea platilor in numerar pentru doi ani de zile din lipsa de fonduri !! - OUG 62/ 30.06.2010), nu sunt in prezent actionari ai fondului, si a solicitat cooptarea in Comitetul Reprezentantilor, a unui reprezentant a viitorilor actionari care vor detine in final mai mult de 40% din actiunile fondului.

Forumul Civic Romanesc a mai solicitat ca profitul obtinut de Fondul Proprietatea sa fie reinvestit pentru ca listarea la bursa sa fie facuta cu succes si pentru ca proprietarii care nu au in prezent actiuni la fond, sa poate deveni intre timp actionari.
Ultima actualizare ( Thursday, 09 September 2010 )
Vizitatori: 2866506
Avem 85 vizitatori online