header image
Home
SOLICITARE CATRE AUTORITATEA NATIONALA PENTRU RESTITUIREA PROPRIETATILOR PDF Listare E-mail
Scris de Administrator   
Friday, 10 February 2012

In atentia: Doamnei Presedinte dr. magistrat Dorina Danielescu

 Urmare intalnirii de vineri, 25.11.2011, in care mi-ati solicitat ca problemele ridicate sa fie prezentate si in scris, va aduc la cunostinta urmatoarele:

In calitate de coautori ai Legii 247/2005 am constatat o serie intreaga de neajunsuri si respectiv incalcari ale legii mai sus mentionate, lucru ce a dus la nemultumirea majoritatii proprietarilor care asteptau dupa mai bine de 15 ani reparatiile morale si materiale cuvenite. Din pacate conducerile anterioare ale ANRP nu au tinut cont de solicitarile noastre facute atat in scris cat si in cadrul intalnirilor pe care le-am avut.!!

Speram ca aceasta interventie sa duca la functionarea institutiei pe care o conduceti in limita legii si a respectului cuvenit proprietarilor de drept.

                                                                                           


Solicitam:

1.Cooptarea in Comisia Centrala pentru Acordarea Despagubirilor a unui reprezentant al Forumului Civic Romanesc, organizatie neguvernamentala ce are in componenta 11 Asociatii de Proprietari. Acest lucru va garanta transparenta deciziilor acestei Comisii in fata proprietarilor. Mentionam ca prezenta reprezentantului nostru a fost refuzata permanent, lucru ce a avut drept consecinta logica, cazurile de coruptie care sunt deja de notorietate publica.

2.Cooptarea in Comisia Centrala pentru Acordarea Despagubirilor a unui reprezentant al Forumului Civic Romanesc, organizatie neguvernamentala ce are in componenta 11 Asociatii de Proprietari. Acest lucru va garanta transparenta deciziilor acestei Comisii in fata proprietarilor. Mentionam ca prezenta reprezentantului nostru a fost refuzata permanent, lucru ce a avut drept consecinta logica, cazurile de coruptie care sunt deja de notorietate publica.

3.Pentru a va recapata credibilitatea si increderea proprietarilor, este absolut necesar sa publicati pe site-ul institutiei stadiul rezolvarii dosarelor pe fiecare departament in parte, numarul de dosar la care s-a ajuns astfel incat proprietarii sa poata estima cand va fi analizat si solutionat propriul dosar. Un capitol distinct trebuie sa-l reprezinte cazurile sociale care trebuie si ele prezentate.

4. Sa analizati numele beneficiarilor celor mai mari titluri de conversie si datele aferente acestora (numar de dosar, data inregistrarii la ANRP si data solutionarii - primirea de actiuni la Fondul Proprietatea respectiv numerar). Sa verificati cati dintre ei sunt proprietari de drept, respectiv cesionari.

5.Sa verificati lista persoanelor care au primit despagubiri in valoare mai mare de 500.000 euro, proprietari de drept, respectiv cesionari.

6.Sa reanalizati evaluarile facute in dosarele mai mari de 200.000 euro. Din informatiile noastre exista mari supraevaluari motivate de evaluatorii numiti de ANRP prin prezentarea in dosar a unor evaluari similare din teritoriu.

7.Sa analizati cate dosare cesionate din anii 2009, 2010 si 2011 au fost solutionate in sensul ca au primit despagubiri in bani sau actiuni la Fondul Proprietatea. Daca in conformitate cu numarul de ordine au fost luate la rand, sau au avut prioritate.

8.Sa analizati care a fost durata solutionarii dosarelor care au fost cesionate de la proprietarii de drept.

9.Sa aduceti la cunostinta Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) numele persoanelor care au cumparat dreptul de proprietate si au fost inregistrati la Depozitarul Central ca proprietari de drept. Toate aceste persoane trebuiau sa plateasca un impozit pe venit, stiut fiind faptul ca doar proprietarii de drept sunt scutiti conform legii, de impozit pentru venituri realizate prin Legea 247/2005. Totodata sa comunicati numele acestor persoane si Oficiului Nnational pentru Combaterea Spalarii Banilor pentru a verifica provenienta banilor cu care s-au cumparat Titlurile de Proprietate.

10.Sa evidentiati, numele persoanelor sau a societatilor care au mai mult de doua cesionari de dosare.

 

              Consideram ca aveti obligatia ca datele care vor reiesi in urma solicitarii noastre si a anchetei dumneavoastra interne, sa le inaintati spre analiza Departamentului National Anticoruptie (DNA), ANAF si ONPCSB.

          Este evident faptul ca toate neregulile pe care le veti constata sunt urmare a unor fapte de coruptie comise de salariatii ANRP.

              In situatia in care nu veti da curs solicitarilor noastre, va asumati intreaga responsabilitate pentru ascunderea unor fapte de coruptie deosebit de grave.

              Totodata solicitam sa ne transmiteti un raspuns concret la finalizarea anchetei.

 

Nr. Inregistrare ANRP 69708/05.12.2011

 

Ultima actualizare ( Monday, 26 March 2012 )
Avem 91 vizitatori online